آزمون معتبر آیلتس یکی از آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی است که میتوانید با شرکت در آن و اخذ مدرک برای ویزای کاری، تحصیلی یا هر نوع اقامت دیگر اقدام کنید. همه جانبه بودن این آزمون باعث شده تا آیلتس در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار شود. پس باید با توجه به هدف خود بدانید که در کدام آزمون شرکت کنید. در این مقاله ضمن پاسخ به این سوالات که آزمون آیلتس جنرال چیست؟ هر یک از این آزمونها را معرفی و تفاوتهای آن ها را بیان میکنیم. ضمن اینکه شما را با اینکه آیلتس هوم ادیشن چیست و آیلتس کامپیوتری چیست؟ آشنا خواهیم کرد.
معرفی آزمون آیلتس و انواع آن
آزمون آیلتس یک آزمون معتبر بینالمللی است که از سوی دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود. نام این آزمون نیز مخفف عبارت International English Language Testing System است که به معنی سیستم بین المللی ارزیابی زبان انگلیسی است.
این آزمون که برای ارزیابی سطح زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی زبان برگزار میشود، ۴ مهارت اصلی یعنی speaking، listening، reading و writing شما را مورد ارزیابی قرار میدهد. نحوه ارزیابی آن نیز به این صورت است که هر مهارت با نمره ۰ تا ۹ سنجیده میشود. در عین حال مجموع مهارتها نیز با نمره ۰ تا ۹ به عنوان میانگینی از تمامی نمرات اعلام خواهد شد.
بنابراین به عنوان مثال اگر میخواهید بدانید آیلتس ۵ جنرال چیست؟ باید گفت این نمره از ۰ تا ۹ سنجیده شده که نمره کلی شما در آزمون جنرال در نظر گرفته میشود.
توجه داشته باشید که برخی افراد تصور میکنند که آزمون تافل و آیلتس یک آزمون یکسان هستند و این در صورتی است که آزمون آیلتس و آزمون تافل دو آزمون کاملا مجزا از یکدیگر هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آزمون آیلتس مقاله صفر تا صد آزمون IELTS و هرآنچه که باید بدانید را از دست ندهید.
نحوه برگزاری آزمون
از نظر نحوه برگزاری، این آزمون در حال حاضر به صورت آزمون آیلتس هوم ادیشن و کتبی برگزار میشود. هوم ادیشن بهصورت آنلاین برگزار میشود و به همین دلیل با عنوان آیلتس کامپیوتری نیز شناخته میشود. البته در حال حاضر صرفاً آزمون کامپیوتری برگزار می شود و فعلاً آزمون کامپیوتری برگزار نمی شود.
با اخذ مدرک آیلتس شما میتوانید برای پذیرش در دانشگاهها، مراکز علمی، مراکز شغلی و غیره درخواست بدهید. البته مهمترین نکتهای که در این زمینه باید به آن توجه کنید، این است که مرکز مورد نظر شما چه نمرهای را برای پذیرش معتبر میداند.
همچنین با توجه به اینکه این آزمون در دو نوع برگزار میشود باید بدانید که آیلتس آکادمیک و جنرال چیست و کدام یکی از آنها برای شما کاربرد دارد؟
انواع آزمون آیلتس
آیلتس از نظر نوع سوالات و اعتبار مدرک زبان، به دو نوع زیر برگزار میشود.
- آیلتس آکادمیک
- آیلتس جنرال
در واقع با توجه به اینکه هدف مهاجرت شما چیست باید هر یک از این آزمونها را انتخاب کنید. آیلتس آکادمیک برای پذیرش تحصیلی در دانشگاهها و مراکز علمی و آیلتس جنرال برای اخذ پذیرش در مراکز شغلی، مهاجرت دائم و سایر مقاصد مناسب است.
اما این دو آزمون چگونه برگزار میشوند و نحوه ارزیابی هر یک به چه صورت است؟
آیلتس آکادمیک
آزمون که با عنوان آیلتس آکادمیک برگزار میشود، مناسب افرادی است که میخواهند برای پذیرش در دانشگاهها و مراکز علمی و اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند. البته این تنها کاربرد آیلتس آکادمیک نیست و در برخی مشاغل مانند پزشکی و پرستاری در برخی از کشورها نیز به مدرک آکادمیک نیاز دارید. بهطور کلی از مدرک آیلتس میتوانید در بیش از ۱۴۰ کشور استفاده کنید. اگر چه مدرک آکادمیک در برخی کشورها مثل کشورهای اروپایی، استرالیا و کانادا اعتبار بیشتری دارد. برای مثال در کانادا، این مدرک در همه دانشگاهها و مراکز علمی مثل کالجها معتبر است. حداقل نمره برای پذیرفته شدن نیز آیلتس ۶ و بالاتر در هر یک از مهارتها و نمره Overall حداقل 6.5 است.
در استرالیا نیز موسسات آموزشی و همچنین سیستم مهاجرت این کشور آن را معتبر میداند و حداقل نمره ۶ و نمره کلی 6.5 یا بیشتر است.
البته آیلتس آکادمیک در آمریکا نیز برای بیش از 3 هزار کالج و دانشگاه معتبر است که حداقل نمره لازم با توجه به نوع مرکز دانشگاهی شما متفاوت خواهد بود اما در هر صورت نباید کمتر از ۶ باشد.
پس در پاسخ به اینکه آیلتس تحصیلی چیست؟ باید گفت که این مدرک همان آیلتس آکادمیک است که اغلب برای پذیرش دانشگاهی و تحصیلی کاربرد دارد.
آزمون آیلتس جنرال چگونه است؟
این آزمون عموما برای اخذ ویزای شغلی در بسیاری از شرکتها و سازمانها، مهاجرت دائم به کشورها و هر نوع مهاجرت غیر تحصیلی دیگر کاربرد دارد. نحوه ارزیابی آن نیز با آیلتس آکادمیک یکسان است. شما با توجه به مرکز مورد نظر خود که قصد ارائه مدارک برای اخذ ویزا را دارید، مدرک آیلتس جنرال را با حداقل نمره اعلام شده، ارائه دهید. این مدرک بیشتر در کشورهایی مثل کانادا، استرالیا، نیوزیلند یا انگلستان اعتبار دارد.
البته از آن میتوانید در سایر کشورها نیز استفاده کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که پیش از شرکت در آزمون، نوع مدرک و حداقل نمره لازم از مرکز مورد نظر خود را استعلام بگیرید.
تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال
با توجه به نکاتی که تا اینجا بیان شد، این دو آزمون در هدف مهاجرت با یکدیگر متفاوت هستند اما چه مواردی در آزمون با هم متفاوت هستند که باعث برگزاری دو نوع آزمون میشوند؟ به عبارت دیگر تفاوت مدرک آیلتس جنرال با مدرک آیلتس آکادمیک چیست؟ آیا طراحی سوالات آن با هم متفاوت است؟
در پاسخ باید گفت این دو آزمون از چند جهت با یکدیگر تفاوت دارند که در نهایت باعث متمایز شدن مدرک هر یک از آنها میشود.
تفاوت در مهارتها
دو آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس در مهارتهای speaking و listening با یکدیگر مشابه هستند ولی اختلاف اصلی آنها در دو مهارت reading و writing است. به این صورت که نحوه ارزیابی و نمرهدهی و همچنین موضوعات مطرح شده در هر یک از آنها متفاوت است.
تفاوت در موضوع
بهطور کلی در آیلتس آکادمیک در مهارتهای مختلف بهویژه reading و writing از موضوعات تخصصی مانند متون دانشگاهی و مقالات علمی در حوزه تاریخ، ستارهشناسی و غیره استفاده میشود. با این توضیح که در بخش reading سوالات از متون تخصصی و آکادمیک در حوزههای مختلف دانشگاهی و علمی طرح میشوند و در بخش writing نیز مهارت شما برای نوشتن یک مقاله کوتاه و متن تخصصی علمی و دانشگاهی سنجیده میشود.
اما در آیلتس جنرال این موضوعات عمومیتر هستند و در مهارت reading شما به سوالاتی پیرامون مباحثی مثل جمعیت، نقش رسانهها، گرم شدن هوا و غیره پاسخ میدهید. در بخش writing نیز باید با روشهای عمومی نگارش مقاله و گزارشنویسی آشنایی داشته باشید.
این مساله در دو مهارت listening و speaking نیز وجود دارد. به این صورت که در آکادمیک شما باید در مورد مسائل تخصصیتر صحبت کرده و به مباحثی پیرامون آن پاسخ دهید. اما در آیلتس جنرال این موضوعات عمومیتر و در رابطه با مواردی مثل ورزش، کسبوکار، تکنولوژی، رسانه و غیره است.
تفاوت در نحوه ارزیابی
یکی دیگر از تفاوتهای این دو آزمون در نحوه ارزیابی و به عبارت دقیقتر نمرهدهی است. البته این ارزیابی در سه مهارت Listening، Speaking و Writing در دو آزمون با یکدیگر مشابه است اما در مهارت Reading اختلاف زیادی دارد.
به این صورت که هر مهارت در دو آزمون ۲۵ درصد از نمره کلی را به خود اختصاص میدهد. اما در هر یک از این دو آزمون نحوه ارزیابی reading با هم متفاوت است. اگر بخش درک مطلب ۴۰ سوال داشته باشد و شما به ۳۰ سوال آن پاسخ دهید، در آیلتس جنرال شما نمره ۵ اما در آیلتس آکادمیک شما نمره ۶ را کسب میکنید.
با این توضیح در بخش Reading، نمره ۳۰ از ۴۰ در آیلتس جنرال برابر با نمره ۲۳ از ۴۰ در آیلتس آکادمیک است. به عبارت دقیقتر نمره ۳۰/۴۰ در آیلتس جنرال و نمره ۲۳/۴۰ در آیلتس آکادمیک، به معنی نمره ۶ درک مطلب خواهد بود.
آیلتس ایندیکیتور چیست؟
یکی دیگر از اصطلاحاتی که ممکن است در کنار نام آیلتس به گوش شما خورده باشد، آیلتس ایندیکیتور است. شاید تصور کنید که این آزمون نیز مانند آیلتس آکادمیک و جنرال یکی از انواع آن به شمار میرود اما این گونه نیست.
در واقع این آزمون در دوران کرونا جایگزینی برای آیلتس به ویژه در بخش آکادمیک بود که به دانشجویانی که قصد داشتند پذیرش تحصیلی در دانشگاههای مختلف را اخذ کنند کمک میکرد تا به جای مراجعه حضوری در آزمون آیلتس ایندیکیتور به صورت آنلاین شرکت کنند.
بنابراین این آزمون در یک دوره بهصورت موقت برگزار شد و نحوه برگزاری آن نیز به این صورت بود که تمامی مهارتها در یک روز از داوطلب آزمون گرفته میشد و نیازی به برگزاری آزمون speaking در یک روز مجزا نبود.
نحوه ارزیابی آن نیز مانند آیلتس اصلی یکسان و با نمرهدهی ۰ تا ۹ برای هر مهارت و یک نمره اصلی از ۰ تا ۹ به عنوان نمره کلی و میانگینی از تمامی مهارتها است. نتیجه آزمون نیز ۷ روز کاری بعد برای شما ارسال میشود.
یک تفاوت اساسی این آزمون با آیلتس آکادمیک و جنرال این است که برخلاف آزمون اصلی آیلتس، آزمون ایندیکیتور در دانشگاهها و مراکز علمی مشخصی مورد پذیرش قرار میگیرد و در برخی از دانشگاهها اعتباری ندارد.
دوره پری آیلتس چیست؟
در کنار این دو نوع آزمون باید به یک دوره آموزشی نیز اشاره کرد. در واقع با اتمام سطوح مختلف زبان شما به آشنایی اولیهای با آزمون آیلتس نیاز دارید. پری آیلتس همان دوره مورد نیاز شماست که به معنی قبل از آیلتس است.
اما کاربرد پری آیلتس چیست و چه کسانی باید در آن شرکت کنند؟ بهطور کلی میتوان گفت این دوره برای افراد زیر مناسب است:
- افرادی که سطح انگلیسی عمومی آنها متوسط است و باید مهارتهای مختلف زبان انگلیسی خود را تقویت کنند.
- کسانی که نمره آیلتس آزمایشی یا واقعی آنها کمتر از 5 است.
- زبان آموزانی که سطح زبان آنها intermediate یا کمتر است.
- و در نهایت تمامی کسانی که قصد شرکت در آزمون آیلتس در آینده را دارند.
جمعبندی
آزمون بین المللی آیلتس برای ارزیابی سطح زبان شما در دو نوع آیلتس آکادمیک و جنرال برگزار میشود. هر یک از دو آزمون به منظور اهداف خاصی کاربرد دارند و با توجه به هدفی که از مهاجرت دارید باید در آنها شرکت کنید.
بهطور کلی آزمون آیلتس جنرال برای مهاجرتهای غیر تحصیلی شامل مهاجرت شغلی، اخذ اقامت دائمی، سفر یا شرکت در دورههای غیر دانشگاهی است. در عین حال آیلتس آکادمیک برای دریافت ویزای دانشگاهی در مقاطع مختلف و همچنین برخی از مشاغل مثل پزشکی و پرستاری کاربرد دارد.
بیشترین تفاوت این آزمون در موضوعات سوالات آنهاست. با این توضیح که سوالات آیلتس آکادمیک تخصصیتر بوده و از متون علمی و دانشگاهی و همچنین مقالات طرح میشود. اما سوالات آیلتس جنرال، موضوعات عمومیتر مثل سفر و گردشگری، ورزش، سلامت و تغذیه و غیره است.
همچنین در نحوه ارزیابی مهارت reading تفاوت دیگر این دو نوع آزمون مشخص میشود. در آیلتس آکادمیک reading اهمیت بیشتری دارد و نمره آن نیز در میانگین نمره اصلی تاثیر بیشتری دارد.
برای مطالعه هر یک از آزمونهای آیلتس آکادمیک یا جنرال باید منابع دقیق و معتبری را مطالعه کنید. در بوک کند میتوانید تمامی منابع لازم برای آزمون آیلتس را بصورت آنلاین سفارش دهید.