- کتاب آموزشی زبان انگلیسی بزرگسالان
- مجموعه four corners
- مجموعه کتاب Headway هدوی
- کتاب تاچ استون (Touchstone)
- مجموعه کتاب Speak Now اسپیک نو
- کتاب American English File ( امریکن انگلیش فایل)
- مجموعه کتاب Speakout
- کتاب تاپ ناچ (Top Notch)
- کتاب تاچ استون (Touchstone)
- کتاب Grammar In Use (گرامر این یوز)
- کتاب Tactics for Listening (تکتیکس فور لیسنینگ)
- کتاب inside reading (اینساید ریدینگ)
- مجموعه کتاب Oxford Word Skills آکسفورد ورد اسکیلز
- کتاب زبان active skills for reading
- مجموعه کتاب اینترچنج Interchange
- کتاب Evolve ای والو
- کتاب زبان انگلیسی کودکان
- کتاب Family and Friends (فمیلی اند فرندز)
- مجموعه کتاب First Friends
- مجموعه کتاب Lets go
- مجموعه کتاب Oxford Discover
- مجموعه کتاب Teen 2 Teen
- کتاب Phonics for kids
- مجموعه کتاب Super safari
- کتاب Big English
- مجموعه کتاب Magic Time
- مجموعه کتاب Pockets
- مجموعه کتاب English Time
- مجموعه کتاب Big Fun
- مجموعه کتاب Super Minds
- مجموعه کتاب Super Minds Second Edition سوپرمایندز ویرایش دوم
- مجموعه کتاب Oxford Phonics World آکسفورد فونیکز ورلد
- خودآموز زبان انگلیسی
- دیکشنری و فرهنگ لغت انگلیسی
- کتاب داستان کوتاه انگلیسی
- کتاب رمان انگلیسی
- کتاب داستان انگلیسی سطح بندی شده
- منابع آزمونهای انگلیسی
- کتاب های آزمون آیلتس IELTS
- مجموعه کتاب کمبریج آیلتس Cambridge IELTS
- کتاب Vocabulary For IELTS (وکبیولری فور آیلتس)
- مجموعه کتاب Mindset for IELTS مایندست فور آیلتس
- مجموعه کتاب آیلتس اکچوال IELTS Actual
- مجموعه کتاب Complete IELTS کامپلیت آیلتس
- مجموعه کتاب Collins English for IELTS کالینز انگلیش فور آیلتس
- مجموعه کتاب get ready for IELTS ّایلتس
- کتاب Maximiser
- آزمون PTE
- کتاب های آزمون تافل TOEFL
- کتاب های آزمون GRE
- آزمون MSRT
- کتاب های آزمون آیلتس IELTS
- کتاب مهارتهای انگلیسی
- کتابهای دانشگاهی زبان
جامع ترین معرفی آزمونهای زبان انگلیسی و کاربرد آنها
یکی از پیشنیازهای اساسی برای مهاجرتهای تحصیلی و کاری به سایر کشورها، قبولی در آزمونهای مختلف زبان انگلیسی است. نوع این آزمون و حد نصاب آن نیز با توجه به کشور مقصد، دانشگاه یا محل کار مورد نظر تعیین میشود که آشنایی با هر یک از آنها به شما کمک میکند، بتوانید آزمون مناسب با شرایط خود، درصدها و پیشنیازهای آن و سایر مواردی که در این رابطه لازم است بدانید را انتخاب کنید. در سطح جهانی آزمونهای زبان انگلیسی مختلفی معتبر است که معروفترین آنها آزمون تافل، آیلتس، دولینگو و PTE است. البته که این آزمونها تنوع بالایی دارند که منحصر به همین موارد نمیشوند. در این مقاله با معرفی هر یک از آزمونهای زبان انگلیسی با تفاوتها و همچنین کاربردهای هر یک آشنا خواهید شد.
تافل یا آیلتس؟ کدام آزمون بهتر است و چه تفاوتی دارند؟
آزمونهای بینالمللی معتبر زبان انگلیسی
در سطح دنیا و کشورهای مختلف، آزمونهای زبان انگلیسی زیادی هر ساله برگزار میشود که برای ورود به دانشگاهها یا بازار کار در بسیاری از کشورها ضروری است. در واقع با شرکت در این آزمونها حد نصابی در نظر گرفته میشود که مهارت شما را در هر یک از بخشهای چهارگانه زبان یعنی writing، listening، speaking و reading به خوبی نشان میدهد.
مراکز و دانشگاههای مختلف نیز حد نصابهای متفاوتی را از نظر نمره آزمون در نظر میگیرند که با کسب نمره مورد نظر میتوانید نتیجه آزمون را بهعنوان یکی از مدارک مورد نظر به محل کار یا دانشگاه خود ارائه دهید.
در بین آزمونهای مختلف برخی از آنها شناخته شدهتر هستند و از اینرو بیشتر کشورها و مراکز علمی، تحصیلی و همچنین شرکتها آن را به عنوان معیاری برای پذیرش دانشجویان و کارجویان قرار میدهند.
از جمله معروفترین آزمونهای زبان انگلیسی میتوان به آزمون تافل، آزمون آیلتس، آزمون دولینگو و همچنین آزمون PTE اشاره کرد. در بین این آزمونها، تافل و آیلتس معتبرترین آزمونهای بین المللی بهشمار میروند که تافل بیشتر برای مهاجرت تحصیلی و کاری در آمریکا و کانادا و آیلتس برای مهاجرت و تحصیل در کشورهای اروپایی و غیر آمریکایی مناسب است.
آزمون تافل
آزمون TOEFL یکی از شناخته شدن ترین آزمونهای زبان انگلیسی است که در واقع مخفف عبارت ”Test of English as a Foreign Language” است. این عبارت به معنای” آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی” معرفی شده که در بسیاری از دانشگاه و مراکز علمی اعتبار زیادی دارد.
معمولا دانشجویان یا کسانی که میخواهند به آمریکا و کانادا مهاجرت کنند، اقدام به شرکت در آزمون تافل میکنند چرا که اعتبار زیادی در این کشورها دارد. از این آزمون بهعنوان معیاری برای دانش زبان انگلیسی در بین دانشجویان در محیط آکادمیک استفاده میشود و به TOEFL iBT نیز شناخته میشود.
نحوه برگزاری و ارزیابی آزمون تافل
این آزمون در مدت ۳ ساعت برگزار میشود. نحوه برگزاری آن نیز به سه روش است. روش اول (home edition)، روش دوم (paper edition) و روش سوم نیز در مراکز تعیین شده است. در واقع فقط روش دوم بهصورت سنتی و کاغذی برگزار میشود و سایر روشها کاملا آنلاین است.
در این آزمون چهار مهارت مختلف یعنی Reading، listening، speaking و writing سنجیده میشود و در آزمونهای آنلاین بخش speaking ضبط شده و برای برگزار کننده ارسال خواهد شد.
ارزیابی تافل نیز به این صورت است که برای هر مهارت ۳۰ نمره در نظر گرفته میشود و نمره کامل آن ۱۲۰ است که زبان آموز با توجه به سطح خود باید حد نصاب آزمون را کسب کنند. این حد نصاب معمولا برای بیشتر دانشگاه و مراکز علمی ۹۰ تا ۱۰۰ است که معادل سطح B2 میشود.
البته توجه داشته باشید بعضی از دانشگاهها علاوهبر نمره کلی این آزمون، نمره شما در مهارتهای مختلف را هم بهصورت جداگانه مورد ارزیابی قرار میدهند و برای آن نیز حدنصاب در نظر میگیرند.
اعتبار نمره این آزمون برای دو سال است. در نتیجه پس از این تاریخ منقضی خواهد شد و اگر بخواهید برای مهاجرت یا پذیرش از آن استفاده کنید باید دوباره در آزمون شرکت کنید.
نحوه شرکت در آزمون
برای شرکت در آزمون تافل میتوانید بهصورت آنلاین اقدام کرده و ثبت نام را انجام دهید. هزینه آزمون نیز در کشورهای مختلف، با هم تفاوت دارد ولی میانگین هزینه برای آن حدود ۲۰۰ دلار است.
این آزمون در مراکز یا بهصورت آنلاین در هر هفته برگزار میشود که میتوانید با ثبت نام در روز تعیین شده، در آزمون شرکت کنید.
آزمون آیلتس
آزمون آیلتس یکی دیگر از آزمونهای معتبر بینالمللی زبان انگلیسی است. این کلمه مخفف (The International English Language Testing System) به معنی سیستم سنجش بینالمللی زبان انگلیسی است. با وجود اینکه تافل بیشتر یک آزمون آکادمیک بهشمار میرود، آیلتس علاوهبر مهاجرت تحصیلی در مراکز علمی و آموزشی، جهت اخذ ویزای کاری و مهاجرت شغلی نیز مناسب است. این آزمون ریشه بریتانیایی دارد و مناسب تمامی افراد غیرانگلیسی زبانی است که میخواهند در کشورهای انگلیسی زبان یا سایر کشورهایی که از انگلیسی به عنوان زبان دوم استفاده میکنند، کار یا تحصیل کنند.
نحوه برگزاری و ارزیابی آزمون آیلتس
این آزمون در مدت زمان ۲ ساعت ۴۵ دقیقه برگزار میشود. آزمون به دو نوع کلی عمومی (General) و آکادمیک (Academic) طراحی شده که با توجه به کاربرد خود میتوانید در هر یک از آنها شرکت کنید. بدیهی است که آزمون عمومی بیشتر برای پذیرش شغلی و آزمون آکادمیک بیشتر برای پذیرش در دانشگاهها و مراکز علمی کاربرد دارد. نحوه برگزاری آزمون نیز به دو صورت آنلاین (Computer-delivered IELTS) و کاغذی (Paper-based IELTS) است.
در آزمون آیلتس نیز چهار مهارت اصلی Reading، listening، speaking و writing سنجیده میشود که میانگین نمرات کسب شده در هر مهارت مبنای نمره اصلی قرار میگیرد. حداکثر نمره کسب شده نیز ۹ است. در هر مهارت نیز نمرات بهصورت جداگانه در نظر گرفته میشود. برای مثال در مکالمه حداکثر نمره کسب شده ۹ خواهد بود. ضمن اینکه مجموع نمرات در مهارتهای مختلف نیز در نهایت از ۹ محاسبه میشود. هر زبان آموز با توجه به هدف خود از شرکت در آزمون باید نصاب تعیین شده توسط مرکز آموزشی یا شغلی خود را کسب کند. در بیشتر دانشگاه و مراکز شغلی نصاب ۶ تا ۷ آیلتس در نظر گرفته میشود که معادل سطح C1 یا B2 است.
نحوه شرکت در آزمون
آزمون آیلتس به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود که با توجه به کشور خود میتوانید برای شرکت در آزمون بهصورت حضوری در مراکز تعیین شده اقدام کنید. هزینه شرکت در آزمون حدود ۲۴۵ دلار است و آزمون معمولا دو بار در هر ماه برگزار میشود.
مدت اعتبار نمره کسب شده نیز برای دو سال است و در صورت منقضی شدن باید دوباره در آزمون شرکت کنید.
آزمون دولینگو
یکی دیگر از آزمونهایی که در چند سال اخیر جای خود را در کنار سایر آزمونهای معتبر بینالمللی زبان انگلیسی باز کرد، آزمون دولینگو است.
احتمالا شما نیز نرمافزار محبوب دولینگو در زمینه آموزش زبانهای خارجی را میشناسید. این مجموعه علاوهبر آموزش زبانهای مختلف اقدام به برگزاری آزمون زبان انگلیسی آنلاین کرده است که در بین بسیاری از مراکز آموزشی و همچنین شرکتها، اعتبار زیادی دارد. یکی از مهمترین ویژگیهای این آزمون این است که بهصورت آنلاین برگزار میشود و به همین علت نیز از زمان شیوع ویروس کرونا در بین مراکز مختلف به رسمیت شناخته شد و اعتبار بالایی را کسب کرد.
نحوه برگزاری و ارزیابی آزمون دولینگو
این آزمون بهصورت کاملا آنلاین برگزار میشود و میتوانید در هر کجای دنیا در خانه نیز در این آزمون شرکت کنید. مدت زمان برگزاری نیز یک ساعت است و نتایج آن پس از ۲ روز اعلام خواهد شد. در صورتی که به حدنصاب مورد نظر خود نرسید، امکان شرکت دوباره در این آزمون را پس از یک ماه خواهید داشت.
آزمون بهصورت تطبیقی برگزار میشود، با این تعریف که با توجه به مهارت شما، درجه سختی یا سادگی آن نیز تغییر پیدا میکند.
آزمون دولینگو چهار مهارت اصلی ارزیابی میشود ولی نوع برگزاری آن با سایر آزمونها متفاوت است. به این صورت که شما باید مهارتهای مختلف یعنی مهارت ادبی Literacy (شامل خواندن و نوشتن)، مکالمه conversation (شامل شنیدن و گفتن)، Production (شامل نوشتن و گفتن) و درک مطلب Comprehension (شامل خواندن و شنیدن) را امتحان دهید. در همین راستا مقاله تقویت مکالمه زبان انگلیسی با 6 نکته را از دست ندهید!
تمامی این مهارتها در سه بخش کلی طراحی شده که به این صورت است: بخش اول- مقدمه آزمون، بخش دوم- سوالات تطبیقی و بخش سوم- مصاحبه تصویری و writing.
ضمن اینکه سایر مهارتهایی که زبان آموز به آن نیاز دارد یعنی درک واژگان (English Vocabulary)، جملهسازی (Syntax)، تلفظ (Phonetics)، تلفظ صحیح (Stress and intonation) و مهارتهای reading، writing و listening نیز سنجیده میشود.
بهترین روش های یادگیری و تقویت لهجه بریتیش چیست؟
نحوه شرکت در آزمون
نحوه شرکت در این آزمون بسیار ساده است. از اینرو میتوانید با ثبت نام آنلاین، به همین شکل نیز آزمون بدهید. آنلاین و در دسترس بودن آزمون دولینگو باعث محبوبیت و اعتبار بالای آن شده است.
نحوه ارزیابی آزمون نیز نمره ۱۶۰ کلی است که از میانگین نمرات کسب شده در مهارتهای مختلف محاسبه میشود و نمره شما به عنوان یک طیف مثلا ۱۳۰ -۱۶۰ در نظر گرفته میشود.
هزینه شرکت در آزمون نیز نسبت به سایر آزمونهای زبان انگلیسی بسیار اقتصادیتر و حدود ۴۹ دلار است.
مدت اعتبار نمره آزمون نیز مانند سایر آزمونها برای دو سال در نظر گرفته شده است.
آزمون PTE
یکی دیگر از آزمونهای زبان انگلیسی که برای مهاجرت کاری و تحصیلی کاربردی است، آزمون PTE است که به پیرسون معروف است که مخفف عبارت (Pearson Test of English) در نظر گرفته میشود. این آزمون در بسیاری از کشورهای دنیا به رسمیت شناخته شده و معتبر است و یکی از ویژگیهای آن این است که ارزیابی آن توسط هوش مصنوعی انجام میشود.
نحوه برگزاری و ارزیابی آزمون PTE
آزمون PTE که برای ارزیابی مهارتهای مختلف طراحی شده است، مهارتهای چهارگانه را مورد ارزیابی قرار میدهد. آزمونی که در دو روش دانشگاهی (academic) و عمومی (General/ Home) برگزار میشود.
ارزیابی آن نیز بر اساس سیستم جهانی انگلیسی (GSE) است که در بهصورت عددی از 10-90 ارائه میشود.
کاربرد این آزمون برای دریافت ویزای تحصیلی و ویزای کاری و خانوادگی است که در کشورهایی مثل بریتانیا، استرالیا و نیوزلند اعتبار بالایی دارد.
نحوه شرکت در آزمون
این آزمون در حال حاضر در پنجاه کشور برگزار میشود که ایران در لیست این کشورها نیست و در صورتی که قصد شرکت در آن را داشته باشید باید از طریق سایر کشورها اقدام کنید.
معمولا کسانی که قصد شرکت در این آزمون را دارند از کشور ترکیه اقدام میکنند هزینه آزمون در ترکیه حدود 1000 لیر است.
با شرکت در آزمون، نتایج آن پس از ۴۸ ساعت اعلام میشود و همچنین امکان درخواست برای ارسال نتایج بهصورت رایگان به مراکز علمی و آموزشی مورد نظر شما وجود دارد.
سایر آزمونهای زبان انگلیسی
علاوهبر آزمونهای زبان انگلیسی که تا اینجا معرفی شد، آزمونهای دیگری در طول سال برگزار میشوند که در کشورهای مختلف اعتبار دارند. از جمله شناخته شدهترین این آزمونهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آزمون C1 Advanced یا CEA
- آزمون C2 Proficiency یا CPE
- آزمون iTEP
- آزمون PTE Academic
- آزمون Cambridge English Qualifications B1 Preliminary و B2
- آزمون PET
- آزمون GRE
نحوه آمادگی برای آزمونهای زبان انگلیسی
آزمونهای زبان انگلیسی برای زبان آموزانی مناسب است که سطح پیشرفته را گذراندهاند و میخواهند مهارتهای مختلف خود را بسنجند یا برای پذیرش تحصیلی و کاری اقدام کنند. از سوی دیگر اگر در سطح متوسط یا حتی مقدماتی هستید، میتوانید زبان انگلیسی خود را با خواندن منابع معتبر از پایه تقویت کنید تا هنگام رسیدن به سطح پیشرفته، سرعت یادگیری زبان انگلیسی شما افزایش پیدا کند.
یکی از راههای آمادگی برای آزمونهای زبان انگلیسی، مطالعه منابعی است که بتواند مهارتهای مختلف شما را ارتقا دهد. به همین دلیل توصیه میشود در هر سطحی که هستید، زبان انگلیسی خود را در چهار مهارت پایه تقویت کنید.
جمعبندی
یکی از پیش نیازهای مهاجرت به سایر کشورها بهویژه مهاجرت تحصیلی و کاری، شرکت در آزمونهای زبان انگلیسی است. در حال حاضر آزمونهای مختلفی در کشورهای مختلف برگزار میشود که میتوانید با توجه به مرکز علمی یا شغلی که قصد پذیرش گرفتن دارید و همچنین کشور مقصد خود، نسبت به شرکت در هر یک از این آزمونها اقدام کنید.
از جمله معروفترین و معتبرترین آزمونها که در بیشتر کشورها دارای اعتبار هستند میتوان به آزمون آیلتس، آزمون تافل، آزمون دولینگو و آزمون PTE اشاره کرد.